Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ANO skončilo loni ve ztrátě 40,4 milionů korun, na bezúročné půjčce Babišovi dluží 153 milionů

4. celostátní sněm hnutí ANO
4. celostátní sněm hnutí ANO
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Loňské hospodaření hnutí ANO skončilo ve ztrátě 40,4 milionů korun. Vyplývá to z výroční finanční zprávy, kterou hnutí zveřejnilo na svém webu. 

V roce 2015 naopak hospodaření druhé nejsilnější vládní strany skončilo se ziskem 26,9 milionu korun. V letošní ztrátě jsou zahrnuty náklady na loňskou volební kampaň.

Ke konci roku 2016 hnutí dlužilo svému předsedovi Andreji Babišovi na bezúročné půjčce přes 153 milionů korun. O rok dřív představoval tento dluh 37,5 milionu korun, píše se v dokumentu.

Náklady na kampaň byly podle tiskové zprávy částečně kompenzovány zvýšeným objemem darů a příspěvků od podporovatelů, které se zvýšily z předloňských 14 milionů na loňských 40 milionů korun.

Nejvíce podle výroční zprávy daroval roudnický radní za ANO Pavel Elias, který vybudoval úspěšný masokombinát. Později ho prodal holdingu Agrofert, který patří do Babišových svěřenských fondů. Hnutí přispěl jedním milionem korun.

ANO také loni podle výroční zprávy vybralo na členských příspěvcích přes tři miliony korun. Od státu získalo 68,7 milionu korun na příspěvku na činnost.

Témata:  Hnutí ANO příspěvky politickým stranám hospodaření

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 21:49

Rusko se snaží dobýt město Časiv Jar s až 25 000 vojáky

Ruské síly se snaží dobýt město Časiv Jar na východě Ukrajiny s 20.000 až 25.000 vojáky. Oznámila to v pondělí ukrajinská armáda, podle které je situace v oblasti složitá. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy