Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Starostové a nezávislí v roce 2016 hospodařili se ztrátou 2,4 milionu korun

Petr Gazdík (STAN)
Petr Gazdík (STAN)
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha – V roce 2016 hospodařilo hnutí Starostové a nezávislí (STAN) se ztrátou 2,4 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou dnes ČTK poskytl mluvčí STAN Karel Kreml. 

V roce 2015 hnutí vykázalo zisk pět milionů korun. Většina letošních příjmů byla z darů, hlavní výdaje šly na volby. Téměř 46,3 milionu korun mířilo na volby 29,5 milionu a na provoz 16,7 milionu Kč.

V loňských příjmech STAN 43,9 milionu korun tvoří dary a dědictví téměř 32,7 milionu korun. Z jednotlivců největší dar straně poskytl senátor Ivo Valenta s příspěvkem 5,25 milionu korun, dva miliony dal Richard Benýšek z Olomouce. Po milionu korun přispěla zlínská firma Alpine Logistic a kolínské Lučební závody Draslovka.

Od TOP 09, se kterou STAN do loňska spolupracovali, hnutí loni dostalo 3,2 milionu korun. Ze státního rozpočtu na svou činnost obdrželo zhruba 11,2 milionu korun, členské příspěvky přesáhly 50.000 korun.

STAN se zhruba 1500 členy a registrovanými příznivci spolupracoval s TOP 09 od léta 2009, při společné kandidatuře do Sněmovny v roce 2013 získalo poslanecký mandát pět lidí nominovaných STAN. V loňských volbách do Senátu uspělo šest kandidátů STAN. Do podzimních sněmovních voleb půjdou STAN v koalici s lidovci.

Výroční finanční zprávy za předchozí rok musejí politické strany a hnutí předložit do Sněmovny nejpozději v sobotu.

Témata:  Starostové a nezávislí příspěvky politickým stranám hospodaření

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy