Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stropnický se pořádně naštval na své kritiky. Mluví o agresivitě a urážkách

Martin Stropnický, ministr obrany ČR
Martin Stropnický, ministr obrany ČR
Foto: Ministerstvo obrany ČR

Praha – Do velkého jarního úklidu s názvem Ukliďme Česko se po celé zemi zapojilo více než 70 tisíc lidí. Jako tradičně s pracovními rukavicemi a pytli na odpadky vyrazily do ulic také někteří politici, kteří na sociální sítě vyvěsili svoje fotky. Některým se ale místo uznání dostalo spíše hlasité kritiky.

Do úklidu se zapojili například ministři hnutí ANO Richard Brabec a Martin Stropnický. „Do akce Ukliďme Česko jsem se zapojil už loni. Letos půjdeme s pražským ANO uklízet Prahu. Vyrazíme v 10 z Mariánského náměstí směrem k Hlavnímu nádraží. Pomocníci vítáni!“ psal před samotným úklidem na sociálních sítích ministr obrany.

Později přidal fotky jeho i jeho manželky Veroniky Žilkové a dalších „pomocníků“. Lidé na sociálních sítích ale pro jejich úklid příliš pochopení neměli a v diskuzi jej ostře kritizovali. „Normální člověk to dělá tak, že nehoní hlasy voličů, ale prostě jde a udělá to. Taky jsme dříve uklízeli, ale abych pak chodil a říkal všem: já jsem něco udělal pro přírodu. Tohle není o přírodě, ale hlavně o voličích bohužel,“ napsal uživatel Zdeněk Čermák. Další diskutující si přisadil a napsal, že nechápe, jak může herec dělat ministra obrany. Jiní mu vyčítali jeho postoj k americkému útoku v Sýrii. 

Na jejich výtky nakonec zareagoval i sám Stropnický. „Vážení kritici! Jen jsem na Fcb informoval, že jsme v sobotu trochu uklízeli. Nic víc. Podivovat se nad tím, že to dám na Fcb je zvláštní. Vždyť to je prostředek, který používáte i vy. Nebo se mýlím?“ udeřil na ty, kteří do něj rýpali.

„Co je odsouzeníhodného na tom, že vás informuji o nějaké aktivitě? Nikoho přece nenutím, aby mě za to kladně známkoval. A ještě něco: je nutná ta stálá podezíravost? Je nutná agresivita? Jsou nutné urážky pro vyjádření kritiky? Vždyť bylo o víkendu docela hezky..!“ dodal naštvaně ministr.

Témata:  Martin Stropnický Hnutí ANO

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy