Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Smrt žen v sauně vyšetřují policisté. Šlo o trestný čin?

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Jičín - Policisté vyšetřují úmrtí dvou žen v sauně. Zda šlo o trestný čin, nebo nešťastnou událost, zatím nezjistili. K tragické události došlo v sobotu v zahrádkářské kolonii u východočeského Jičína.

"Kriminalisté zahájili šetření ve věci úmrtí dvou žen. Jejich prověřování by mělo vyvrátit, nebo potvrdit, zda vůbec došlo k nějakému trestnému činu. Stejně tak se může jednat o nešťastnou událost. Jejich úkolem je všechny okolnosti prověřit," uvedla policejní mluvčí Alena Kacálková. 

Neštěstí se stalo v místní části Jičína Roubousy. 55letá matka s o 20 let mladší dcerou se saunovaly v tamní zahrádkářské kolonii.

Podle prvotních informací se v sauně zlomila klika, ženy se proto nemohly dostat ven. Zkoušely rozbít okno, ale to se jim nepovedlo. Majitelce sauny se zdálo, že tam jsou ženy příliš dlouho. Našla je mrtvé na zemi.

Podle Pavla Hofrichtera z České asociace saunérů se na domácí sauny nevztahují normy, které musí dodržovat provozovatel saun například saunového centra, akvaparku, hotelu nebo penzionu.  "Dveře sauny nesmí být opatřeny klikou. Standardní dveře do sauny jdou otevřít jen tlakem na dveře, otevírají se samozřejmě ven z prohřívárny. Tedy pokud by někdy nastala situace, kdy není možné použít madlo na dveřích, stačí se o dveře opřít a ty se otevřou," uvedl Hofrichter.

Témata:  úmrtí sauna neštěstí Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy