Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Definitivní konec lyžařské sezóny, velká střediska v Krkonoších zavírají

Lyžařská sezona 2014
Lyžařská sezona 2014
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Špindlerův Mlýn (Trutnovsko) - Největší střediska Krkonoš - Špindlerův Mlýn a Pec pod Sněžkou - ukončily lyžařskou sezonu. Do každého z areálů přijela o víkendu už jen tisícovka lyžařů denně.

V Peci ještě zvažují, že otevřou sjezdovku příští víkend, řekli ČTK provozovatelé. Jiná střediska ve středních a východních Krkonoších už nejsou v provozu.

"Musíme se připravit na letní sezonu, nemá cenu to prodlužovat. Lanovky musí projít kontrolou," řekl René Hroneš ze skicentra ve Špindlerově Mlýně.

Sezona začala v Krkonoších brzo, už druhý víkend v prosinci se lyžovalo. Napadlo hodně přírodního sněhu a často svítilo slunce. O co dřív ale sezona začala, o to dřív končila. "Od půlky března se snižovala návštěvnost, v dubnu lyžování už moc lidí nezajímalo," dodal Hroneš.

V Peci pod Sněžkou skončil denní provoz. Lyžařům se možná otevře svah o víkendu, bude záležet na počasí, očekává se chladno i sněžení. Příští víkend bude v provozu kabinková lanovka na Černou horu minimálně pro pěší turisty, uvedl Petr Hynek ze skiresortu. Sezonu hodnotí jako velmi dobrou.

"Měli jsme 145 provozních dní. V lednu napadlo přes metr přírodního sněhu. Na české hory se vrátili čeští i zahraniční lyžaři. Pokud jsou dobré zimy, návštěvnost ve střediscích je vysoká," řekl Hynek.

Témata:  lyžování lyžařské areály Krkonoše

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy