Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidiči, pozor: Policie dnes měří rychlost aut na místech, která vytipovali občané

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: www.suverenita.cz

Praha - Na více než tisícovce míst po celém Česku dnes policisté měří rychlost projíždějících aut. ČTK to sdělila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Lokality, kde budou dohlížet na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, vybrali z 10.796 míst, která jako riziková označili v únoru lidé na webu vzniklém k evropské dopravněbezpečnostní akci Speed Marathon.

Podle ní je cílem akce přimět řidiče k dodržování rychlosti a snížit rizikové situace, které mohou zapříčinit dopravní nehody.

V souvislosti s preventivní akcí policie počátkem února oslovila veřejnost s návrhem, aby označila na mapě Speed Marathonu místa, která považuje za riziková a vhodná ke kontrole rychlosti. Na mapě se poté sešly tipy na 10.796 míst.

"Policisté označená místa a lokality vyhodnotili a na základě předem určených kritérií jako například konkrétní dopravněbezpečnostní situace v dané lokalitě, množství dopravních nehod nebo frekvence provozu vybrali 1047 míst, kde bude měření rychlosti probíhat," uvedla Kropáčová.

Doplnila, že jednou z lokalit, které lidé nejvíce označovali, byla silnice I/14 mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou.

Témata:  Policie ČR řidiči měřený úsek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy