Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kraus se svěřil: Je mi z toho zle. Nevím, co budeme dělat

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha – Ve své show se tentokrát moderátor a bavič Jan Kraus zaměřil na stav justice, který podle něj rozhodně není uspokojivý. A ohledem na dění posledních dní dokonce mluví o možném vyzbrojování lidí a vzniku domobrany.

Kraus přiznal, že se zvláštním pocitem sleduje zprávy o propuštění lobbisty Marka Dalíka, pokračování procesu s Davidem Rathem nebo propuštění Lukáše Nečesaného. „Všechno jsou to velké kauzy – trestní a politicko-trestní. Všiml jsem si, že obecná reakce je, že je to nespravedlivé, protože jsou vinní. Ale oni třeba nejsou vinní. Chraň pánbůh, že bych já chtěl posuzovat, jestli je někdo z nich vinný nebo ne. Od toho jsou tu soudy a policie. Bohužel to funguje tak, že to policie pracně vyšetřuje, pak to soudy posoudí, rozhodnou a odsoudí. A pak přijde ten Nejvyšší soud nebo jiná vrchní instance a řekne: okamžitě propustit. To je strašná zpráva o české justici,“ stěžuje si moderátor.

To podle něj není zdaleka vše. „K tomu se soudci prochází na večírcích s advokáty těch, co vystupují lidi v rámci velkých kauz, které pak soudí. A soudci se posmívají a říkají, že jsme malá země a že se tu všichni potkáváme...na večírcích. Ale na justici stojí stát. A my už jsme to tu jednou dělali, že jsme z nevinných dělali vinné a z vinných nevinné. Je mi z toho dost špatně,“ nebral si servítky Kraus.

„A do toho to čtete v novinách, kterým už se nedá věřit taky nic. Ty chvílemi nevědí, o čem píšou – a podle toho píšou. Takže padne-li nám justice, a jsme na tom nahnutě – asi polovina soudců je podle mě cinklých, tak jsme ztraceni. Tak já nevím, co budeme dělat, možná přejdeme na nějakou zvláštní formu domobrany a budeme si dělat sousedské právo. Takže se ozbrojíme, jak říká pan ministr vnitra. Není to žádná legrace, musel jsem to tady říct. To se mi zdá nejhorší z toho všeho, co se v poslední době děje,“ dodal bavič.

Témata:  Jan Kraus soudy soudnictví

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

VIDEO: Ukrajinci zaútočili v Moskvě

Ukrajinská vojenská tajná služba HUR se pochlubila likvidací helikoptéry Kamov Ka-32, což mělo  proběhnout na moskevském letišti. Jejím agentům se údajně podařilo proniknout na letiště, kde provedli akci, která byla zachycena na videu. Následně helikoptéra skončila v plamenech.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy