Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura půjde do voleb se zemanovci. Spojuje nás několik věcí, řekl

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury (SPD) uzavřelo dohodu se Stranou práv občanů (SPO) o spolupráci v podzimních krajských volbách. S výjimkou Zlínského a Pardubického kraje spolu půjdou do voleb ve všech regionech v koalici. Krajské volby strany podle Okamury vnímají jako celostátní referendum o tom, zda si "občané přejí demokracii a zda si přejí či nepřejí migranty z jiných nepřátelských kultur".

"Přes drobné programové rozdíly, nás, zemanovce a okamurovce, spojuje několik zcela zásadních věcí. Jsme jediné dvě strany, které kontinuálně stojí za svým prezidentem Milošem Zemanem," uvedl Okamura na dnešní tiskové konferenci.

Oba subjekty podle něj sbližuje i postoj k přímé demokracii a k migrační krizi. Jako jediné parlamentní strany věrohodně a dlouhodobě bojují proti muslimské kolonizaci Evropy, řekl Okamura.

Za silné téma voleb označil Okamura také změny vlastnictví vodáren a kanalizací. Lidé by podle něj měli přestat být oběťmi monopolních provozovatelů těchto firem.

Podle dubnového průzkumu agentury Median by Hnutí Svoboda a přímá demokracie získalo ve volbách do Sněmovny dvě procenta hlasů. Výsledky SPO agentura neuvedla.

Témata:  Tomio Okamura SPO- Zemanovci Volby 2016

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy