Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec kvůli Modré velrybě kritizuje policii za špatnou komunikaci

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) chtěl na konci dubna od policie důkazy o tom, zda opravdu existuje internetová hra Modrá velryba, která prý vyzývá hráče k sebevraždě. Dnes řekl, že informace dostal a že by uvítal přesnější komunikaci policie vůči veřejnosti.

Policie před hrou varovala, podle expertů jde ale jen o poplašnou zprávu (tzv. hoax). "Policejní prezident pana ministra informoval, že policie se tímto fenoménem zabývá dlouhodobě. Pan ministr je rád, že policie tento fenomén řeší, pro příště by ale uvítal přesnější komunikaci policie vůči veřejnosti," uvedla Hana Malá z tiskového odboru ministerstva vnitra .

Chovanec byl dle policie v obecné rovině informován o skutečnostech, které vedly ke zveřejnění varovné tiskové zprávy, v níž policie upozornila rodiče a pedagogy, aby si víc všímali projevů dětí, které mohou mít souvislost s rizikovým chováním v prostředí sítě internet.

"Policie tento postup zvolila na základě několika prokazatelně zadokumentovaných případů sebepoškození či vydírání dětí v prostředí internetu a také jako reakci na informace získané od zahraničních partnerů, kteří v nejednom případě přistoupili taktéž k vydání varujících tiskových zpráv," zopakoval dnes mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán.

Dodal, že se po zveřejnění zprávy na policii obrátilo několik dalších lidí. "Na stanovisku policie se tak nic nemění. Naše poznatky vychází z reálných případů a účel tiskové zprávy, kterým bylo varovat veřejnost, tak byl splněn," doplnil Bocán.

Témata:  Milan Chovanec modrá velryba Policie ČR

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 14:04

Hackeři zaútočili na ČTK. Na webu zveřejnili dvě smyšlené zprávy

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy