Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Darkově nastal ve středu večer důlní otřes, těžbu to ale neovlivní

OKD
OKD
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Karviná - Ve středu krátce po 21:00 byl v dole Darkov zaznamenán otřes. Nikdo nebyl zraněn. Ačkoli došlo ke zmenšení profilu důlního díla, těžba by výrazně neměla být ovlivněna.

Příčiny mimořádné události nyní vyšetřuje komise. Větrání pracoviště zůstalo zachováno, nutná ale bude důkladná prohlídka místa, která potrvá dva až tří dny.

Poslední smrtelný úraz se v OKD stal v únoru, když v podzemí Dolu ČSM-jih ve Stonavě na Karvinsku zemřel polský horník (52). Bylo to první letošní úmrtí v OKD.

Loni tam přišli o život dva lidé. Nejprve v lednu polský horník při otřesu v Dole Darkov a pak v červnu rovněž polský horník, kterého zasáhla padající hornina.

OKD je v úpadku, věřitelé firmě povolili reorganizaci. V březnu byla ukončena těžba v Dole Paskov. Postupně se mají zavírat i ostatní doly, poslední z nich patrně v roce 2023.

Témata:  Důl Darkov OKD Moravskoslezský kraj

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy