Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Meteorologové varují: Na Moravě hrozí silné bouřky a krupobití

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Meteorologové vydali výstrahu před silnými bouřkami z tepla a krupobitím. Hrozí dnes především na Moravě a ve Slezsku.

Výstraha platí od dnešních 11:00 do 21:00 pro část Vysočiny a Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Na ostatním území Česka meteorologové očekávají srážky jen ojediněle.

Silné srážky mohou v některých místech zatopit níže položená místa a sklepy.

Dnes bude polojasno až oblačno. Večer od severozápadu přibývání oblačnosti a na severu později večer místy déšť nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Zpočátku slabý proměnlivý, postupně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, na západě jen ojediněle. Na východě srážky četnější a ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Mírný, během dne čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Převážně oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Oblačno, místy přeháňky. Během odpoledne ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s bude postupně slábnout.

Témata:  počasí bouřky Morava

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy