reklama

Muži se přiznali, činu litovali, obžalovaným hrozilo vězení na pět až 12 let, hlavnímu obžalovanému mimořádně až 16 let.

S nejtěžším trestem odešel od soudu Josef Dubský (54), do vězení půjde na 12 let. Jeho syn Josef (24) dostal osm let a bratr Josefa staršího Karel (53) deset let vězení. Podle soudu muži jednali jako organizovaná skupina. Trest pro Josefa Dubského staršího a jeho syna je úhrnný, soud je zároveň potrestal i za znásilňování jedné z bývalých manželek Dubského staršího a pokus o únos dívky z Třebíčska.

"Důkazní situace je naprosto jasná, obžalovaní se ve výpovědích vzájemně usvědčují a částečně se i přiznali," uvedl v odůvodnění předseda senátu Daniel Plšek. Dívce (18) mají muži zaplatit odškodnění 500 tisíc.

Muži podle rozsudku unesli mladou ženu loni v srpnu z autobusové zastávky v jedné z obcí na Jihlavsku. Vtáhli ji do auta s karavanem. V plánu měli, že si z ní v Josefově domě na Třebíčsku udělají dlouhodobou sexuální otrokyni. Ještě ten samý den odpoledne ji odvezli do kempu na Hodonínsku. Cestou jí vyhrožovali i za pomoci lovecké dýky. Karel se jí ptal, zda viděla Sametové vrahy, že ji zavřou do sudu a hodí do Orlíku. V kempu v karavanu ji pak podle obžaloby Josef starší znásilnil.

Mladá žena se dostala na svobodu druhý den. Ráno využila nepozornosti mužů a z karavanu utekla okénkem. Žena z recepce pak zavolala policii.

Už v březnu či dubnu otec se synem podle rozsudku čtyři dny věznili a znásilňovali Josefovu tehdejší manželku, kterou před tím násilím odvezli z Brna. V červenci v Třebíči také zkusili vtáhnout do auta jinou dívku, té se ale podařilo utéct. I z ní chtěli udělat sexuální otrokyni.