Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kraus se rozvyprávěl o Jiřím Kajínkovi. A jeho slova vás možná překvapí

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha - Ačkoliv se v uplynulém týdnu stala celá řada zásadních věcí, moderátor Jan Kraus ve své show poukázal na to, že všechno tohle zastínilo propuštění dvojnásobného vraha Jiřího Kajínka, který dostal milost od prezidenta Miloše Zemana. Sám popsal, jaký postoj k jeho propuštění na svobodu má.

„Dneska všechny události – i daleko významnější a truchlivější – předčí propuštění pana Kajínka z vězení. Já k tomu mám trošku komplikovaný postoj, protože bych si hrozně nepřál, aby bylo někomu křivděno, že bude příliš tvrdě odsouzený za něco, co neudělal. Na druhou stranu by mi hrozně vadilo, kdybych měl být obětí nějaké blamáže, kdyby někdo něco spáchal a bude s ním nakládáno jako s nevinným,ů přiznal na úvod pořadu Kraus.

Bavič se přesto nedomnívá že je nejznámější český trestanec čistý jako lilie. „Myslím ale, že u pana Kajínka si nemyslíme, že to byl anděl strážný, ale že ten trest byl nepřiměřený a proces divný, několik ministrů spravedlnosti vyjádřilo pochybnosti. Tohle všechno všichni víme,“ shrnul.

Sám Kraus ale přiznal, že jeho postoj je ovlivněn ještě něčím jiným. „Já to mám ještě o něco komplikovanější při památce mojí drahé paní maminky, ta totiž byla velkou fanynkou pana Kajínka, a já jsem s ní měl velmi často těžké situace, protože chtěla, abych podepisoval různé petice za jeho propuštění. A já jsem to svědomitě odmítal a vždycky jsem říkal: Ale mami, já o tom nejsem přesvědčený, nemám přístup do spisu, nemůžu si dovolit tak jednoznačně bojovat jako ty,“ připustil.

„Když jsem se dozvěděl, že pana Kajínka propustili, vzpomněl jsem si na to, jak to prožívala a jako by měla radost, myslím, že by tam dneska stála s řízkama. Ona by je nosila jenom jemu a ještě panu páterovi Malému, když sloužil mše svaté na Strossmayerově náměstí. Nicméně je pravda, že když jsme se jednou dostali do ostřejšího sporu kvůli tomu, jestli mám já hájit pana Kajínka podle jejich představ, tak jsem se jí zeptal jaké jsou její argumenty na to, že je nevinen, protože ona trvala na tom,že je nevinen. A ona mi řekla slavné: Poznám to na očích,“ dodal Kraus.

Témata:  Jan Kraus Jiří Kajínek

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy