Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Polští turisté našli na Sněžce Češku v bezvědomí, i přes pomoc záchranářů zemřela

Horská záchranná služba
Horská záchranná služba
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Pod vrcholkem Sněžky byla nalezena česká turistka (47) v bezvědomí. I přes pomoc horských a leteckých záchranářů se ji nepodařilo oživit. Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne na takzvané Řetězové cestě.

"Dostali jsme hlášení o turistce v bezvědomí, ležící na stezce asi 200 metrů od vrcholu Sněžky," řekl polské televizi TVN 24 náčelník krkonošských záchranářů Slawomir Czubak.

Záchranáři pak přes telefon udělovali polským turistům instrukce, jak poskytnout první pomoc. Když se na místo dostali záchranáři, začali s oživováním, než ženu předali leteckým záchranářům.

"Žena nepřežila," sdělil televizi zástupce policie z města Jelenia Góra. Tělo Horská služba převezla do Pece pod Sněžkou. "Žena šla se skupinou osob na charitativní pochod, ale postihly ji zdravotní obtíže," sdělil mluvčí hradecké policie Jan Čížkovský.

Témata:  úmrtí Sněžka turisté horská služba

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy