Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Česká bombardovačka, politici se navzájem snaží poničit a doplatí na to, tvrdí Kraus

Jan Kraus
Jan Kraus
Foto: Korzo

Praha - Moderátor a bavič Jan Kraus se ve své show vrátil k vládní krizi, která je podle všeho u konce. Pak také připomněl nehodu policejního superauta, ve kterém havaroval i hradní protokolista Vladimír Kruliš. Podle Krause to připomínáob líbeé vtipy o policii.

„Máme po vládní krizi, jak píšou noviny. To znamená, že jsme před další vládní krizí, která přijde neznámo kdy. Ale zajímavé na tom, je, že se na ní politici poničili hromadně – jak politické strany, tak vláda, tak ti, co to vyvolali, ale i ti, proti kterým to vyvolali. Prostě taková česká bombardovačka, jak se navzájem poničit, v tom jsme vždycky byli dobří. Je vidět, že v té české tradiční politice nám to zůstalo. Jediní, kdo na to doplatí, jsou nakonec politici, ale s ohledem na to, že si to sami vyvolali, sami inscenovali a sami zahráli, si to taky sami zaslouží,“ zhodnotil dění na politické scéně Kraus.

Přiznala ale, že ho zaujala ještě jedna zpráva. „Dneska máme nový bonus, který mě zaujal, protože mi to přišlo jako vtipy o policajtech, které tady mají ohromnou tradici. Někdy se jim i trochu křivdí, já znám plno velmi chytrých policajtů. Ale tohle mi přijde jako za starých časů. Dostali zkušební superauto, hybridní, které je jak na elektřinu, tak na motor, lítá to 300 a tak dále. Stojí to i 3,5 nebo 4 miliony a dostali to k zapůjčení. A oni se s tím včera slavnostně nabořili. Říkal jsem si: kluci, to na vás asi bylo moc rychlý nebo moc nóbl? Já to chápu, když na to přijde z Felicie z roku 85,tak že nemá jemnou nohu a motýlí dotek na pedál,“ komentoval ve své show nehodu policejního auta bavič.

„Když jsem pak četl tu zprávu, tak jsem měl pocit, že ten vtip pokračuje, protože jsem se dočetl, že řidič ztratil vědomí. To jako že toho hodně vypiju a pak ztratím vědomí? Nebo zkolaboval? Nebo ztratil vědomí z přetížení, že na to nebyl zvyklý z té Felicie a dosáhl G3 a ztratil vědomí? Další věc byla, že se to stalo při prezentaci, která byla v deset večer v Brně. V deset večer, policajti v Brně, prezentace superauta, to je divný. Pak mě napadlo, že až pojedu po vesnici 150, řeknu, že je to prezentace a že se tady předvádím. A do toho, co čert nechtěl, tam seděl civilista – a hned šéf hradního protokolu. Tam prý civilista vůbec nesmí sedět, jednak proto, že je to policejní auto, pak je to superauto – a on tam seděl a nikdo neví jak. Některé vtipy nám přecházejí do reality a nevím, jestli je to sranda,“ rýpnul si na závěr.

Témata:  Jan Kraus vládní krize Policie ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy