Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlak na přerovském nádraží narazil do zarážedla, zraněno bylo 15 lidí

Leo Express
Leo Express
Foto: LEO Express

Přerov - Na nádraží v Přerově dnes ráno narazil vlak Leo Express do zarážedla na konci koleje, 15 osob včetně strojvedoucího utrpělo zranění. Na místě hasiči zasahovali také se speciálním zdravotnickým přívěsem.

Nehoda se stala v 05:54, kdy na přerovské nádraží přijížděl vlak Leo Express jedoucí ze Starého Města u Uherského Hradiště.

"Došlo k projetí návěstidla zakazujícím jízdu. Vlak poté narazil do zarážedla na konci koleje. Okolnosti zatím nevíme, kolegové jsou na místě," sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle mluvčího záchranné služby a hasičů Zdeňka Hošáka se strojvedoucímu, který dojížděl vlakem na nádraží, udělalo nevolno.

Při prudkém nárazu popadali ve vozech vlaku cestující. Záchranáři na místě ošetřili dohromady 15 lidí. "Kromě dvou lidí byli všichni převezeni do přerovské nemocnice. Většinou šlo o lehká zranění," doplnil Hošák.

Témata:  nehody vlaků Přerov Leo Express

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy