Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sobotkovi krachuje manželství. Co za tím stojí?

Bohuslav Sobotka
Bohuslav Sobotka
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka ve čtvrtek překvapil Čechy, když zveřejnil prohlášení, v němž otevřeně hovoří o problémech mezi ním a manželkou Olgou. Prakticky okamžitě se tak do popředí dostal jeho soukromý život, kterému se média zatím vyhýbala.

Podle Sobotky budou oba manželé v následujících týdnech hledat jiné uspořádání rodinného života. Důvodem je prý dlouhodobý tlak, jemuž je ve všech svých aspektech vystaven život politika a jeho nejbližších.

Sobotka i Olga ve společném prohlášení uvedli, že k sobě chovají hluboký respekt a přátelství a situaci řeší se vzájemným pochopením. Chtějí zejména vytvořit pro své dvě děti prostředí, které jim umožní nadále vyrůstat spokojeně s účastí obou rodičů.

Tato slova následně Sobotka potvrdil bulváru a uvedl, že nebudou fungovat jako životní partneři, ale jako milující rodiče dětí. Zaměří se tedy na péči o ně, ale nadále budou fungovat jako dva autonomní lidé.

Premiér také přiznal, že žádost o rozvod zatím nepodávají, protože se chce plně soustředit na svoji práci, stejně jako jeho manželka Olga. Pro Blesk ale uvedl, že právě rozvod může být dalším logickým vyústěním jejich vztahu. 

Posle Sobotky je ale reálné, že se v průběhu léta přestěhuje jinam a jeho žena Olga spolu s dětmi zůstanou v premiérově bytě. Zjistil totiž, že oba manželé jsou spíše přáteli než partnery a žijí vedle sebe, namísto spolu.

Ve svém prohlášení také odmítl spekulace a zdůraznili, že jejich rozhodnutí je racionálním výsledkem dlouhodobých diskusí a nejde o unáhlený krok. Popřel také, že by byla příčinou krachu jejich manželství třetí osoba, či spojitost s nějakou nepříjemnou situací.

Témata:  Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy