Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Já volím SPD, zpívá v novém klipu Olivie Žižková

Tomio Okamura
Tomio Okamura
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Tomio Okamura (SPD) může mít radost. Zpěvačka Olivie Žižková mu se svým manželem složila neoficiální předvolební píseň. V ní s manželem zpívá a rapuje o tom, proč by lidé měli vhodit v říjnových volbách hlas právě Okamurově Svobodě a přímé demokracii.

V minulosti, kdy byl ještě Tomio Okamura lídrem Úsvitu přímé demokracie, mu volební znělku složilo a nazpívalo populární duo Eva a Vašek. Letos, kdy jde Okamura do voleb s hnutím Svoboda a přímá demokracie (SPD), se mu rozhodla vypomoci kontroverzní zpěvačka Olivie Žižková. Ta na sebe dříve upozornila protiimigrantským songem "Evropo dýchej", který se stal virálním hitem internetu. 

"Já volím SPD, já vím proč SPD. Svobodu a přímou demokracii, TOmia Okamury," zní refrén písně. "Volby, ať chceš, nebo ne, jsou pro nás nadějí na změnu. Přijď dát svůj hlas novému, politickému systému," zpívá Žižková. "Teď poslední svou šanci máš, nebýt jen provincií Evropy," zní písní. 

"Chcem radikální změnu politického systému, přímou demokracii a referendum k němu. Osobní, hmotnou a trestní zodpovědnost, všech politiků a jejich odvolatelnost," rapuje její manžel. Zpěv tohoto dua je překrýván záběry Tomia Okamury a jeho hnutí SPD.

"Někteří občané stále neví, co znamená SPD. /Svoboda a přímá demokracie / Někdo neví vůbec,někdo si tuto stranu plete s Úsvitem a po poslechu tohoto songu nás budou zabedněnci parodovat a zpívat záměrně "STB". Takže kdo z nás zde nechce Islám a je pro vystoupení z EU,volte jednoznačně SPD Tomia Okamury," napsala Žižková k videu dnes na svůj Facebook. Co na video asi řekne Tomio Okamura?

Témata:  Tomio Okamura Olivie Žižková Svoboda a přímá demokracie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy