Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvrat v kauze Kramný? Nové posudky vyvracejí, že zabíjela elektřina, tvrdí obhajoba

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava - Petr Kramný a jeho obhájkyně Jana Rejžková si se souhlasem soudu nechali vypracovat nové posudky. Podle předběžných závěrů prý manželka a dcera Kramného nezemřely na dovolené v Egyptě po zásahu elektrickým proudem.

Kramný si odpykává trest 28 let vězení. Kauza se nyní nachází u Ústavního soudu. Kramný byl odsouzen na základě nepřímých důkazů, které ale podle soudu tvoří ucelený řetěz. Zásadní roli přitom hrály znalecké posudky.

Kramný veškerá obvinění odmítá, tvrdí, že celá rodina včetně něj měla žaludeční problémy. Advokátka připomněla, že od počátku obhajoby tvrdí, že není vyjasněna příčina selhání srdce. 

Těla po převozu do Česka pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Podle znaleckého posudku, který si nechala vypracovat obhajoba, však nejpravděpodobnější příčinou smrti byla otrava. Soud si proto nechal vypracovat revizní posudek, který jako příčinu smrti určil jednoznačně zásah elektrickým proudem.

"Posudky, které v soudním řízení byly vyhotoveny na žádost pana Petra Kramného v rámci jeho obhajoby, tak ty nějaké závěry řekly. Současné, řekněme, znalecké závěry ještě rozvádí tyto znalecké závěry a můžu říct, že znalecké závěry, jaké byly vysloveny z úst a pera soudních znalců ostravských, tyto téměř ve sto procentech vyvrací," sdělila Rejžková.

"Až to budu mít písemně a budu vědět, co Ústavní soud, budu dělat další procesní kroky vedoucí k tomu, abych prokázala to, co od začátku říkám, tedy že není vyjasněna příčina selhání srdce a můj klient se nepodílel na smrti manželky a dcery nijak. Elektrický proud je nesmysl. Závěr, na základě kterého je odsouzen, je naprosto nepravdivý, nesmyslný, důkazně nepodložený," řekla Rejžková.

Témata:  Petr Kramný soudy EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy