Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po víkendu se do Česka vrátí tropy, začátek srpna ale proprší

Déšť v ulicích Prahy
Déšť v ulicích Prahy
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Období od 17. července do 13. srpna 2017 bude jako celek teplotně v mezích normálních hodnot. Na začátku srpna čekejte víc srážek. Uvedli to dnes metrorologové v tradičním dlouhodobém výhledu počasí.

Nejteplejší počasí bude pravděpodobně během prvního týdne, kdy se vyskytnou tropická vedra, následně budou teploty klesat a začátek srpna očekáváme teplotně podprůměrný.

Množství atmosférických srážek v období 17.7. - 13.8.2017 bude blízké běžným hodnotám pro tuto roční dobu. Ze všech čtyř předpovědních týdnů bude pravděpodobně nejméně srážek v prvním a nejvíce srážek ve třetím (první týden v srpnu) týdnu, informuje chmi.cz.

Předpověď na příští týden

Pondělí:Většinou oblačno, na severu až zataženo. Místy, zejména na severu území přeháňky nebo občasný déšť. Ojediněle bouřky. Večer ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na jihu a východě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihu a jihovýchodě až 27 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s se bude později měnit na severní.

Úterý:Převážně polojasno, při zvětšené oblačnosti zejména na horách ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na jihu a jihovýchodě až 28 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Středa:Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti zejména na horách ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, v Čechách postupně slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Čtvrtek:Jasno až polojasno, během dne v Čechách od západu přibývání oblačnosti, později místy přeháňky a bouřky, i silné. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na jihovýchodě až 35 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s v bouřkách zesílí.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno, přechodně až zataženo, na většině území přeháňky a bouřky. Na východě zpočátku i polojasno. V závěru období od západu oblačno až polojasno a jen místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 19 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C, na východě zpočátku kolem 31 °C.

Témata:  počasí léto déšť

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 17:25

Rusko bude cílit na západní zbraně na Ukrajině, oznámil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy