Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tříletou holčičku v olomoucké zoo pokousal vlk, policie hledá svědky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - V zoologické zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce pokousal tříletou dívku vlk. Zvíře bylo za oplocením ve výběhu, dítě se zřejmě přiblížilo i přes varovné cedule až k hrazení. Policie se obrací na případné svědky události, kteří by mohli svými informacemi přispět k jejímu objasnění.

Zvíře dívku poranilo v neděli 16. července kolem 14:00. Na místě tehdy zasahovali záchranáři, dítě na místě ošetřili a převezli na urgentní příjem olomoucké fakultní nemocnice.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Zdeňka Hošáka se vlk protáhl pod elektrickým ohradníkem a kousnul dívku do kolena, měla otevřenou ránu.

Podle mluvčí zoo Karly Břečkové návštěvníci porušili bezpečnostní vzdálenost od výběhu nebezpečných zvířat a přiblížili se až k hrazení. Na nebezpečí přitom návštěvníky upozorňují u výběhu cedule, kde je napsáno, že se lidé nemají k šelmám přibližovat. "Holčička zřejmě dřepěla, vlk mohl přes ohrazení vystrčit maximálně jednu čelist, dál se nedostal. Nešlo tak přímo o kousnutí, ale utržení kůže," řekla ČTK mluvčí zoo. 

Zástupci zoologické zahrady v této souvislosti nabádají návštěvníky k disciplinovanosti. Výběh vlků přitahuje v těchto dnech pozornost i kvůli jejich mláďatům. Podle Břečkové by si však lidé měli uvědomit, že jsou to stále šelmy. 

Svědci události mohou kontaktovat policisty obvodního oddělení Velká Bystřice nebo se mohou obrátit na linku 158.

Témata:  Zoo Svatý Kopeček vlci Olomouc

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:22

Kyjev s naší pomoci může na Rusy opět útočit v roce 2025, věří Bílý dům

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy