Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po chladném týdnu se vrátilo teplé počasí. Koupaliště praskala ve švech

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Po poměrném chladném a deštivém týdnu se o víkendu vrátilo do Česka horké počasí, které má podle meteorologů vydržet i celý nadcházející týden.

Například v Praze dnes odpolední teploty vyšplhaly ke 33 stupňům a koupaliště v hlavním města zažívala nápor zájemců.

V plaveckém areálu v Podolí byla beznadějně obsazena všechna lehátka, kolem venkovního bazénu bylo těžké najít volné místo pro ručník. Lidé polehávali i na tribunách, odkud je výhled na celý areál. U pokladen do bazénu se tvořila asi dvacetiminutová fronta, stejně dlouho nebo i déle lidé čekali u stánků s občerstvením. Podle zaměstnance z provozu bazénu přišlo do 15:00 na 5000 lidí.

Zaplněné bylo podle webových kamer i koupaliště Petynka v Praze 6, další stovky lidí ležely na březích Vltavy. Lidé hledali osvěžení také v dalších pražských koupalištích, biotopech, rybnících či vodních nádržích, v centru metropole vyhledávali alespoň kašny, fontány, pítka či stinné zahrady. Některé restaurace pouštějí v horkých dnech na svých venkovních zahrádkách větráky, které rozprašují vodní mlhu.

Nejteplejším dnem příštího týdne má být úterý, kdy na některých místech republiky teploměry ukážou až 37 stupňů. I noc na středu bude tropická, kdy teploty neklesnou pod 20 stupňů. Meteorologové očekávají, že vedra občas přeruší přeháňky či bouřky, nicméně teploty okolo tropické třicítky mají podle předpovědi vydržet minimálně do pátku.

Témata:  léto počasí koupaliště

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy