Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté nově nebudou muset sloužit přesčasy bez náhrady

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Policisté a příslušníci dalších bezpečnostních sborů už nebudou sloužit ročně 150 hodin přesčasů bez nároku na náhradní volno nebo odměnu, s výjimkou vyhlášených krizových stavů.

Předpokládá to novela o služebním poměru, kterou dnes podepsal prezident Miloš Zeman. Zavedou se také náborové příspěvky nebo zkušební doba.

Novela se týká kromě policie hasičů, celníků, Vězeňské služby, Generální inspekce bezpečnostních sborů a zpravodajských služeb. Bude účinná od příštího roku.

Náborové příspěvky se budou podle novely pohybovat od 30.000 do 150.000 korun. Příslušníci by je dostávali po půl roce. Pokud by sloužili aspoň šest let, nemuseli by jejich poměrnou část vracet. Příspěvek by měl vyrovnat nástupní plat v bezpečnostních sborech, který podle ministerstva vnitra není konkurenceschopný na trhu práce.

Témata:  Policie ČR

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy