Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dnes padl teplotní rekord, ve Strážnici bylo 38,3 stupňů Celsia

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Brno - Nejteplejším místem v republice dnes byla  Strážnice na Hodonínsku. meteorologové tam naměřili 38,3 stupně Celsia. Stejná teplota stanovila v tento den v roce 2013 místní rekord.

Dnešek se stal dosud nejteplejším letošního dnem roku. ČTK to řekla Andrea Kvapilová z Regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu v Brně.

Na jižní Moravě byly dnes překonány teplotní rekordy v Lednici na Břeclavsku a v Pohořelicích na Brněnsku. V Lednici meteorologové naměřili 37,4 stupně. Původní rekord pro tento den byl z roku 2013, kdy na tamní stanici naměřili o čtyři desetiny méně. V Pohořelicích teplota dosáhla 37,1 stupně Celsia, i zde padl rekord z roku 2013, kdy meteorologové hlásili teplotu 36,8 stupně.

V Jihomoravském kraji stejně jako jinde platí od dnešního dopoledne výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před velmi vysokými teplotami, silnými bouřkami a nebezpečím požárů. V pátek teploty nad 31 stupňů očekávají meteorologové na většině míst Moravy a Slezska a na jihovýchodě Moravy i v sobotu.

Témata:  počasí teplotní rekordy Jihomoravský kraj léto

Aktuálně se děje

8:55

Summit EU: Lídři se shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany

Šéfové států a vlád členských zemí EU se ve čtvrtek večer, první den mimořádného summitu EU v Bruselu, shodli na potřebě poskytnout Ukrajině systémy protivzdušné obrany.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy