Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chystáte se na dovolenou nebo výlet? Podívejte se na předpověď na víkend a další dny

Vodní osvěžení
Vodní osvěžení
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Praha - Současná vedra přetrvají do soboty už jen na jihu Moravy, kde dnes teploty vystoupají na 30 až 33 stupňů Celsia a v sobotu místy překročí 31 stupňů. V neděli dorazí vydatnější srážky, který by mohly snížit riziko požátů na jihu Moravy. Přečtěte si předpověď na víkend a další dny.

Výstraha před vysokými teplotami s nízkým stupněm nebezpečí platí od dnešního poledne do sobotních 20:00 v Jihomoravském kraji pro Znojemsko, Břeclavsko a Hodonínsko a ve Zlínském kraji pro Uherskohradišťsko a týká se míst do 600 metrů nad mořem.

Před nebezpečím vzniku požárů varují meteorologové do nedělních 07:00. "K jeho zmírnění dojde v důsledku srážek, které postoupí do jihovýchodní poloviny našeho území v neděli k ránu," uvedl ČHMÚ.

Lidé by ve vedrech měli omezit tělesnou zátěž a vyhýbat se pobytu na přímém slunci hlavně v poledních a odpoledních hodinách, zvláště opatrní by měli být děti, starší a nemocní lidé. Děti ani zvířata by neměli zůstávat ve stojících automobilech. Doporučuje se také pít víc neslazených nealkoholických nápojů bez kofeinu a při pobytu na přímém slunci se chránit opalovacími krémy, slunečními brýlemi a pokrývkou hlavy.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno, ojediněle při zvětšené oblačnosti přeháňky. Večer postupně přibývání oblačnosti od západu a jihozápadu a místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na Moravě a ve Slezsku 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na jihovýchodě Moravy až 33 °C. Mírný západní vítr 2 až 5 m/s, uvedl chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, v jihovýchodní polovině území občas s deštěm nebo přeháňkami a na jihu a východě místy bouřky. Jinde srážky jen místy. Večer v Čechách od severozápadu ubývání oblačnosti na polojasno. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku 25 až 29 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pondělí (00-24):Polojasno až oblačno, zpočátku ve východní polovině území až zataženo a místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na Moravě a ve Slezsku 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Polojasno, postupně v Čechách od západu přibývání oblačnosti, později místy déšť nebo přeháňky a bouřky i silné. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, se v Čechách bude měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Témata:  počasí Jihomoravský kraj léto

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy