Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž u soudu odmítl, že by schválně "vybržďoval" auto s jeho malým synem

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Muž, který podle obžaloby "vybržďoval" v Praze na dálnici auto s bývalou družkou a svým malým synem, vinu odmítá. Soudu dnes tvrdil, že z auta před ním někdo vyhodil předmět, který mu poškodil čelní sklo.

Proto se snažil upozornit a zastavit řidiče vozu a až posléze si prý všiml, že v autě sedí lidi, které zná. Za pokus o těžké ublížení na zdraví a za pokus o poškození cizí věci hrozí muži pět až 12 let vězení.

Incident se stal loni v pátek 12. srpna dopoledne na pražském úseku D1 ve směru na Brno, konkrétně mezi sjezdem na Chodov a výjezdem na Čestlice. Státní zástupkyně Jana Miclíková uvedla, že agresivní řidič Fordu Transit opakovaně ohrozil posádku menšího Fordu Mondeo, v němž cestovala jeho někdejší partnerka a tříletý syn. Po několika nebezpečných manévrech, kvůli nimž muselo mondeo intenzivně brzdit do téměř úplného zastavení, pachatel údajně zatelefonoval ženě a hrozil jí, že "to do nich napálí". Zanedlouho pak přidal další vybržďování.

Muž tvrdí, že daného dne jel do práce jako obvykle. "Viděl jsem, jak z vozu přede mnou vylétl předmět a rozbil mi čelní sklo. Zvýšil jsem rychlost, předjel vůz. Začal jsem troubit na řidiče a dávat mu znamení, ať zastaví. Během toho jsem si všiml, že je mi ten řidič nějaký povědomý. Až pak jsem si všiml, že ve voze sedí můj syn," uvedl při dnešní výpovědi u pražského městského soudu.

Obžalovaný trvá na tom, že nikoho nevybržďoval, jen chtěl prý řešit předchozí nehodu. "Stále jsem se snažil, aby nedošlo k poškození nikoho, ničeho. S maximální opatrností jsem zpomalil, ne vybrzdil," řekl. "Jsem přesvědčený, že mi něco hodili do auta, aby mě vyprovokovali k jednání, které pak někdo vyhodnotí jako porušení zákona," uzavřel.

Témata:  soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy