Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž šikanoval nájemníky, teď se skrývá před zatčením

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Vězeňská služba ČR

Ostrava - Jakub Smolík (34) nenastoupil do vězení a vyhýbá se dalším soudním jednáním. Byl pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu za letité šikanování nájemníků svého bytového domu ve Frýdku-Místku.

Rozsudek nabyl právní moci a 24. června převzal Smolík výzvu k nástupu do vězení. Už před tím se ale snažil rozsudek oddálit tím, že tvrdil, že není schopen se hlavního líčení účastnit. Předložil vyjádření psychiatra, které to dokazovalo. Soud ale nechal jeho zdravotní stav prověřit a zjistil, že si vše vymyslel a psychiatra uvedl v omyl.

"Čekala jsem, jestli dobrovolně nastoupí do výkonu trestu. To se nestalo. Proto dnes vydám příkaz k zatčení," řekla soudkyně Krajského soudu v Ostravě, která řeší další trestní kauzu Smolíka.

V ní jde především o to, jak dům s byty ve Frýdku-Místku získal. Podle obžaloby to bylo podvodem. Společně s ním čelí obžalobě i Smolíkův blízký příbuzný a frýdecko-místecký advokát. Tím, že k soudu hlavní obžalovaný nepřišel, předsedkyně senátu hlavní líčení odročila na 14. září.

Bývalý profesionální hasič Smolík jako majitel domu na Malém náměstí ve Frýdku-Místku několik let netopil nájemníkům bytového domu. Poprvé přívod tepla odpojil v roce 2014. Tvrdil, že obyvatelé bytů platí příliš nízké zálohy. Někteří prý dokonce dlužili. Nájemníci to ale odmítali a obrátili se na soud. Letos v červnu spor skončil rozhodnutím odvolacího senátu krajského soudu, který Smolíkovi potvrdil za šikanu nájemníků tříletý nepodmíněný trest.

Témata:  byty věznice soudy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy