Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednodílné a svatební plavky jsou out. S kterými ale u vody zaručeně zabodujete?

Bikiny jsou s námi více než 70 let
Bikiny jsou s námi více než 70 let
Foto: Pixabay

Brno - Z trendů plavek prezentovaných loni pro letošní a příští rok se neuchytily jednodílné plavky s rukávy, střapce, úbor více zakrývající tělo, ale ani plavky v bílém svatebním stylu. Ujaly se naopak plavky s vyšším dekoltem či s hlubokým výstřihem.

Na veletrzích módy Styl a Kabo v Brně to dnes řekl odborník na plavky a prádlo Martin Kárych ze společnosti Altra.

Návrháři podle něj reagovali plavkami s rukávy nebo plavkami více zakrývajícími tělo na migrační situaci. "Přišlo se s tendencí zahalování, ale dá se říct, že tento trend byl překvapivě odmítnut," uvedl Kárych.

Proto se podle něj neujaly jak jednodílné plavky s dlouhým rukávem, tak úbory více zakrývající tělo, které měly například kalhoty nebo plášť. "Zaujalo to spíš asijský trh, protože například Číňanky dbají na to, aby se k nim nedostalo slunce. Drží se tam stále kult alabastrové pokožky a schovávají si jak tělo, tak hlavu," doplnil Kárych.

Úspěch neslavila ani kolekce plavek v podobě svatebního prádla. "Platí pravidlo, že po vstupu do vody je bílá barva průsvitná. Navíc je i náchylná ke žloutnutí a změní se vlastnosti vzhledu, proto se ani nedalo očekávat, že by se to uplatnilo," řekl Kárych.

Oblíbené se staly jednodílné plavky s hluboce prostřiženým dekoltem do písmene V. "Je však potřeba říct, že jsou to plavky pro sebevědomé ženy. Vidět můžeme úpravu se šněrováním, síťkou nebo výšivkou, což vyzývavý model přece jen tlumí," uvedl Kárych.

Témata:  móda ženy koupání

Aktuálně se děje

6. května 2024 8:50

Čínských výrobků je tu moc. Von der Leyenová chce s čínským prezidentem jednat o konkurenčním boji

Předsedkyně Evropské komise, Ursula von der Leyenová, prohlásila v pondělí, že při jednání s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem v Paříži bude prosazovat spravedlivou konkurenci mezi EU a Čínou, informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy