Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hnutí STAN v Praze dolaďuje předvolební program

Gazdík, Petr
Gazdík, Petr
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) zahájilo v Praze jednodenní konferenci, na které se bude řešit finální podoba volebního programu. Hnutí mělo usilovat o hlasy voličů v koalici s lidovci, z toho ale nakonec sešlo. Dvojkoalice by totiž potřebovala nejméně 10 procent, aby se dostala do Sněmovny. Průzkumy jí ale předpovídaly mnohem méně.

Dnešní konferenci zahájil volební lídr STAN, poslanec a bývalý dlouholetý starosta Semil Jan Farský, podle něhož všechny návrhy upřesnění programu zabraly 150 stran.

Do klíčových programových priorit, mezi které hnutí řadí vzdělání, rychlou elektronickou i fyzickou komunikaci, dosažitelnou spravedlnost či navrácení státu občanům, hnutí zapracuje připomínky, které dostávalo od svých členů.

"Na našem programu se podílelo mnoho význačných odborníků, nevznikal někde přes noc," uvedl Farský. Jmenoval například někdejší místopředsedkyni Poslanecké sněmovny Hanu Marvanovou či rektora Masarykovy univerzity v Brně Mikuláše Beka.

Celostátním volebním lídrem se po rozpadu koalice stal Farský, který se ujal prvního místa na pražské kandidátce. Předseda STAN Petr Gazdík bude stát v čele kandidátky ve Zlínském kraji. Hnutí změnilo po rozchodu s lidovci logo a jako své hlavní heslo do kampaně si zvolilo slogan Odvaha převzít odpovědnost.

Témata:  Starostové a nezávislí Jan Farský Petr Gazdík

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy