Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Barum rallye: Policie řešila desítky přestupků, nejčastěji rychlost a alkohol za volantem

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Zlín - Desítky přestupků v dopravě museli od pátku do dneška řešit policisté ve Zlínském kraji v souvislosti s Barum rallye. Nejčastěji šlo o překročení povolené rychlosti a alkohol za volantem.

ČTK to dnes řekla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. Policie však ze své strany hodnotí skončený motoristický závod jako jeden z nejklidnějších za poslední roky.

Nejvyšší rychlost policisté naměřili jedenatřicetiletému řidiči ze Zlína. Se svým BMW X6 jel u Slušovic na Zlínsku rychlostí 134 kilometrů v hodině. Na měřeném úseku je přitom povolena pouze sedmdesátka. Ve správním řízení mu nyní hrozí pokuta až 10.000 korun a roční zákaz řízení. "Od pátku do neděle jsme dále přistihli na Zlínsku a Vsetínsku 16 řidičů pod vlivem alkoholu," sdělila Javorková.

Ve Zlíně ani v okolí rychlostních zkoušek se podle ní v době konání Barum rally nestala žádná vážnější dopravní nehoda. Havárii s lehkým zraněním tří lidí řešili dopravní policisté v noci na sobotu, když u Liptálu na Vsetínsku narazilo auto do stromu. Ve voze cestovali čtyři cizinci, kteří si chtěli projet trať rychlostní zkoušky Troják.

V sobotu v podvečer vyjížděli policisté spolu s hasiči k Horní Lhotě na Zlínsku, kde kvůli technické závadě shořel jeden ze závodních speciálů. Škoda byla předběžně vyčíslena na bezmála šest milionů korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Témata:  Barum Rally Zlín Policie ČR

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 21:35

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy