Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministr zahraničí Zaorálek boural

Ministr zahraničí Zaorálek
Ministr zahraničí Zaorálek
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Znojmo/Praha - Na Znojemsku se v pátek v podvečer vyboural vůz Ochranné služby Policie ČR, ve kterém seděl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Původní spekulace potvrdili jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb a policejního prezidia Petr Habenicht

Zaorálek cestoval ve voze, který asi v 19:00 havaroval na silnici 53 u Oleksovic na Znojemsku. Při nehodě bylo zraněno celkem šest lidí. "Došlo k nehodě s účastí chráněné osoby, několik osob bylo transportováno do nemocnice k ošetření," řekl Habenicht. Potvrdil, že jedním ze zraněných u této dopravní nehody byl Zaorálek.

„V podvečerních hodinách jsme zasahovali u dopravní nehody poblíž Lechovic na Znojemsku. Na místo jsme vyslali vrtulník letecké záchranné služby, který transportoval do nemocnice v Brně Bohunicích muže se středně těžkým zraněním,” řekla serveru Novinky.cz mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková. Podle ní to byl muž nad 60 let. Zda šlo o ministra Zaorálka, nekomentovala.

JIhomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb upřesnil, že se u odbočky na Oleksovice srazila dvě auta. Míru zavinění účastníků nehody policie zjišťuje. 

Nehoda se stala v podvečerních hodinách. Zaorálek měl do té doby na jižní Moravě celodenní předvolební program. Po 17:00 byl ještě na Znojemském historickém vinobraní. 

Ministr zahraničí patří mezi představitele státu, o jejichž bezpečnost se policie stará. Mezi další chráněné osoby patří prezident republiky, předsedové obou komor Parlamentu, premiér a ministři vnitra, spravedlnosti a financí.

Zaorálkova zranění by údajně neměla být příliš vážná. Blesk.cz uvedl, že ministr zahraničí utrpěl zranění hlavy. Mluvčí prezidia o povaze Zaorálkova zranění neměl informace.

Témata:  Lubomír Zaorálek

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy