reklama

Okamura, jehož uskupení Svoboda přímá demokracie v průzkumech veřejného mínění dosahuje zhruba úrovně šesti procent na svůj facebook vyvěsil příspěvek s označením „otřesné chování“. Odkazuje na své předvolební cesty po regionech, na kterých ho údajně pronásleduje „několik novinářů Babišovi MF Dnes a Bakalových Hospodářských novin“.

„Celou sobotu za námi během naší kontaktní kampaně v Olomouckém kraji chodí přilepených několik novinářů Babišovi MF Dnes a Bakalových Hospodářských novin. Nedáváme jim žádné rozhovory, neboť jde o novináře, kteří jednoznačně pracují pro politickou konkurenci. Není pochyb, co bude výsledkem jejich práce – bude to snaha za každou cenu diskreditovat naše hnutí SPD a poškodit náš volební výsledek,“ napsal Okamura.

Okamura se domnívá, že politici typu Miroslava Kalouska (TOP 09), Andreje Babiše (ANO), Daniela Hermana (KDU-ČSL) a Bohuslava Sobotky (ČSSD) „straší nárůst preferencí“ hnutí SPD. Zmiňuje, že jeho hnutí může ve volbách dosáhnout až 14 procent hlasů.

„Novinář z Mf Dnes se dnes dokonce pokusil narušit naší besedu s občany v Postřelmově u Šumperka, když přes hlasitý nesouhlas občanů pokračoval v jejich focení, a byl následně naprosto správně majitelem restaurace vykázán. Majitel restaurace si nepřál, aby mu někdo fotil hosty, kteří s tím nesouhlasí. Po svém vyvedení z restaurace si začal novinář Babišovy MF Dnes vymýšlet historii, že ho nechal vyhodit Okamura,“ popisuje svou verzi incidentu Okamura.

Novináři z výše zmíněných tiskovin se prý snaží poškodit Okamurovu kampaň a ovlivnit tak i volební výsledek hnutí.“Naše hnutí se nebojí provokací, ve své slušné kampani budeme pokračovat a nabízet lidem náš politický program,“ dodává šéf SPD.