Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stropnický zkritizoval šiřitele strachu, diskuze se stočila k Okamurovi a EU

Martin Stropnický, ministr obrany ČR
Martin Stropnický, ministr obrany ČR
Foto: Ministerstvo obrany ČR

Praha - Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) pomyslně ťal do živého. Na svůj facebookový profil napsal příspěvek, ve kterém kritizuje politické subjekty, který chtějí prostřednictvím voleb dosáhnout na státní příspěvek a využívají pro to šíření mindráku, strachu a nenávisti.

Ministr obrany, který povede kandidátku hnutí ANO Andreje Babiše do voleb v Praze, se pustil do diskuze s uživateli na sociální síti. "Šíření mindráku, strachu a nenávisti možná může být, bohužel, klíč ke státnímu příspěvku, to je cena za demokracii, ale program to není! Je to jen ubohý a nízký kalkul, který se dříve nebo později stejně obrátí proti svým autorům," napsal nejprve na svůj facebook.

Nezmínil přitom žádnou konkrétní stranu nebo politické hnutí, který by prostřednictvím voleb chtělo dosáhnout na státní příspěvek (strany ho získávají po překročení 3 procent hlasů ve sněmovních volbách, v případě zisku mandátu pak i za mandáty). 

Někteří uživatelé s ministrovým vyjádřením souhlasili. "ke statusu.. Okamura ministru Hermanovi při jedné příležitosti řekl: "Napřed musím lidi vyděsit, abych jim pak mohl slibovat nápravu." Tak tohle je přesně o čem populistické partaje jsou," uvedl Ladislav Šobr. 

Nesouhlasný názor však vyslovil uživatel Jirka Tarantík, který práci "Japonce" ocenil. "Zatím co Japonec bojuje za práva Čechů, Čech bojuje za práva Bruselu které mohou Česko zničit. Pro lidi bez lidí proti lidem. To je volební heslo," napsal ke komentáři Stropnického. Na to však ministr obrany zareagoval. 

"Hluboce se mýlíte, pane Tarantíku. Možná jste si všiml, že s Bruselem nejsme v řadě věcí ve shodě. Zkoušel jste popřemýšlet komu a proč EU tak vadí, že investuje tolik do všemožných dezinformací? A mimochodem: Brusel "ničí" Česko miliardami nejrůznějších dotací," odpověděl ironicky Stropnický. 

Hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamury prosazuje referendum o vystoupení z Evropské unie a do českého politického systému chce zavést prvky přímé demokracie. Dlouhodobě se také staví proti jakémukoliv přijímání zejména muslimských migrantů. 

Témata:  Martin Stropnický Hnutí ANO Tomio Okamura

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy