reklama

Policie potvrdila, že Kajínek nedal vozidlu přednost. „Šestapadesátiletý řidič se dopustil dopravního přestupku tím, že nedal přednost jinému vozidlu,“ řekla ve čtvrtek Právu mluvčí krajské policie Martina Korandová.

Škoda na Kajínkově mercedesu byla vyčíslena na 500 tisíc korun a na fabii 50 tisíc. Při nehodě nebyl nikdo vážněji zraněn. Podle deníku někdejší nejznámější český vězeň dostal pokutu v neupřesněné výši, a také přišel o čtyři body.

„Sjížděl jsem z dálnice a nedával jsem pozor, takže do mě ze strany narazila fabie. Mám zbořené dveře a zadní kolo, takže auto je nepojízdné. Naštěstí se nikomu nic nestalo, jsou to jen plechy,“ řekl po něhodě Právu Kajínek.

Uvedl také, že se zapovídal se spolujezdcem, spěchal a myslel si, že při sjezdu z dálnice je ještě na hlavní silnici, a nedal tak přednost v jízdě druhému vozidlu. Obavy, že by zavinění nehody vedlo k jeho návratu do vězení, ale nemá. Podmínku prý neporušil. „Podstoupil jsem test na alkohol a byl negativní. Policisté mi pak říkali, že je to přestupek, že jsem přehlédl značku, a že to budou nějaké trestné body a pokuta,“ dodal Kajínek.

Součástí prezidentské milosti pro Kajínka je sedmiletá podmínka, při níž se nesmí dopustit trestného činu. Na její dodržování by měl dohlížet Krajský soud v Plzni. Soud po uplynutí každého roku podmínky sdělí ministerstvu výsledky šetření.