reklama

„Musím alespoň takhle reagovat na naprosté lži, které o mě opět šíří bulvár. Prý jsem odmítla mluvit na pohřbu Honzy Třísky, ach jo!“ postěžovala si na sociálních sítích. „Honza byl kamarád mého muže, ale pohřeb organizuje rodina a mne nikdo ani neoslovil!!!“ upřesnila, proč na pohřbu mluvit nebude.

Média, která původní zprávu zveřejnila, ostře kritizuje. „Možná se lhaním o mně zvýší prodej těchto neslušných medií, ale je to nemravné a sprosté. Máme svobodu slova, ale ta přeci neznamená, že se lhaní i v takové smutné situaci stane běžnou záležitostí. To nemají tihle lidé a jejich šéfové ani kousek cti a svědomí?“ rozčiluje se Havlová.

Dodala, že na tom také není příliš dobře po zdravotní stránce.„Moji milí, jsem bohužel momentálně už několik dní nemocná. Zítra by měl Vašek 81. narozeniny a tradičně máme v Pražské křižovatce Cenu Dagmar a Václava Havlových, kterou jsem založila. Leč poprvé po letech k mé velké lítosti beze mne. Požádala jsem proto svého švagra Ivana, aby za mne Cenu předal. Musím na pokyn lékařů zůstat v posteli,“ uvedla na sociálních sítích.

Připomněla také, že Tříska není jediným jejím blízkým, kdo v minulých dnech opustil tento svět. „Mám těch bolestných úmrtí za poslední roky i dny nějak hodně. Zapálila jsem za Květu svíčku a pomodlila se. Za Honzu udělám totéž. Oběma posílám květiny se stuhou a věnováním a přeji jejich duši pokoj a spásu. Rodinám hodně sil a naděje a upřímnou soustrast,“ vzkázala na závěr.

Havlová tedy na pohřbu nevystoupí, přestože se s Třískou i jeho ženou Karlou Chadimovou přátelí. Jak informuje Blesk, promluvit by naopak měl třeba ministr kultury Daniel Herman.