Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec kritizuje zásah policistů v civilu. Řidiče prý i udeřili a mířili na něj zbraní

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra, Andrej Babiš /ANO/, ministr financí a Bohuslav Sobotka (ČSSD/, premiér ČR
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra, Andrej Babiš /ANO/, ministr financí a Bohuslav Sobotka (ČSSD/, premiér ČR
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha/Plzeň - Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes odsoudil chování dvou policistů v civilu, kteří v Plzni mířili zbraní na řidiče, jenž na ně kvůli stylu jejich jízdy v autě zablikal. Krajská policie v Plzni případ prověřila a postoupila ke kázeňskému řízení. Napadený řidič dostal omluvný dopis.

Událost se stala v druhé polovině září na silnici vedoucí směrem na sídliště Lochotín. Policisté v civilu v civilním autě donutili zastavit řidiče z Karlovarska, který je blikáním upozornil na jejich jízdu. Podle zveřejněného záznamu jeho vůz předjeli, řidiče donutili k zastavení a se zbraní v ruce šli k němu. Údajně ho udeřili do obličeje a stále na něj mířili zbraní.

Policejními průkazy se prokázali až po opakované žádosti řidiče, tvrdí to řidičův právní zástupce, který podal trestní oznámení a zveřejnil videozáznam z auta svého klienta s částí incidentu. Podle ministra je chování policistů, které je vidět na videozáznamu, nepřijatelné a musí se důsledně prošetřit.

"Je sice otázka, zda je záznam zveřejněný v médiích kompletní a ukazuje událost v celém kontextu, nicméně ze zatím zveřejněných záběrů je evidentní, že takto se policista chovat nesmí," uvedl Chovanec.

Témata:  Milan Chovanec Policie ČR Plzeň

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy