reklama

„Moderátoři Miloš Pokorný a Roman Ondráček, známí jako duo Těžkej Pokondr, dnes skončili v rádiu Frekvence 1. Vedení jim cenzurovalo výběr hostů do nejposlouchanějšího rozhlasového pořadu, kam si zvali své hosty a debatovali s nimi o práci a životě,“ uvedl na sociálních sítích investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

Poukazuje na to, že Pokondři měli se svými šéfy spory již delší dobu. „Vše vygradovalo tento týden, kdy si chtěli pozvat do studia mne, abychom pošprechtili o mé nové knize Boss Babiš. Bossové Frekvence 1 jim to ale zakázali. Prý propagace, a taky politika… takový to blablabla. 'Pozvěte si Kmentu za měsíc,' radili jim prý šéfové,“ uvedl Kmenta.

Zprávu potvrdili i Pokorný s Ondráčkem, kteří na svém facebookovém profilu už v pondělí uvedli, že „se něco chystá“. „Už nás nebaví zákazy hostů na Frekvenci 1 od našeho šéfa Miroslava Škody. Dnes nám zakázal dva hosty – Jaroslava Kmentu a Karla Heringa. To už fakt není možný a hlavně už nás to nebaví, takže zítra se uvidí. Ale i jemu ráno pustíme na jeho rádiu náš song a začínáme si dělat konečně něco svého a hlavně s normální partou. Rádio milujeme ale tohle už je přes lajnu a to tak, že definitivně,“ napsali.

Pokondři se s Frekvencí 1 rozloučili po svém – a velmi drsně. „Dnes ráno pustili šéfům na rozloučenou ve svém pořadu svůj nový hit Kretén, který je předělávkou známého hitu devadesátých let Sketmen. Klip k této písni je skvostný a doporučuji si ho pustit. Kdo v něm nepozná Andreje Babiše a Miloše Zemana, je sketmen. Hoši tleskám vám za to. Miluji každého, kdo se nepodělá ze svých Bossů. A Bossům vzkazuji: Nemám rád předposranost,“ vzkázal jim Kmenta.

„Kdo se bojí Babiše a Zemana, nezaslouží si důvěru ani pozornost. Natož pokoru a loajalitu. Asi jsem kretén, ale svoboda projevu je pro mně dost cenná hodnota,“ dodal novinář.

Frekvence 1 je soukromá celoplošná rozhlasová stanice. Společně s rádii Evropa 2, Rádio Bonton, Dance radio a Zet patří do mediální skupiny Lagardère Active Radio International. Je třetí nejposlouchanější celoplošné rádio v Česku