reklama

„Jediná jistota na pravici, že váš hlas nepropadne,“ hlásá ODS na jednom ze svých předvolebních plakátů umístěných na sociálních sítích.

„Vážení pravicoví nevoliči ODS. Máte jistotu, že Svobodní, Realisté a ODA se tam nedostanou. Nemáte jistotu, že TOP 09, STAN a KDU-ČSL se tam dostanou. Z propadlých hlasů bude nejvíc profitovat Bureš. Takže pokud rovnou nepatříte mezi jeho voliče, neriskujte a přes všechny výhrady to pojďte hodit nám. Díky,“ vzkázal lidem europoslanec ODS Jan Zahradil s odkazem na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. .

Jenže právě tento vzkaz celou řadu voličů naštval. „To je vydírání. Já jsem ODS volil dlouho a bohužel mě několikrát zklamala. Pokud by všichni pravicoví přistoupili na podobnou argumentaci, tak by se ODS ani změnit nesnažila,“ vzkazuje uživatel Zdeněk Jungvirt.

A za pravdu mu dávají i další. „Ubohost chtít po voličích hlas tímto způsobem! Kde mám jistotu že se ODS dostane do parlamentu? Je to hlavně Vaše chyba! Vy jste vyrobili Bureše tak teď ho máte ve vládě!“ píše Jirka Adámek.

„Můj hlas možná propadne, ale mé svědomí zůstane čisté,“ napsal pod Zahradilům příspěvek další z voličů. „Vážení pravicoví nevoliči ODS. Zahradil lže, nebo aspoň neříká pravdu a tak to je s celým ODS už pár let.“ dodal další diskutující.