Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Stropnický přišel volit i se svým přítelem. Očekávám návrat Zelených do Sněmovny, prohlásil

Matěj Stropnický /SZ/
Matěj Stropnický /SZ/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha – Odvoleno už má také předseda Strany zelených Matěj Stropnický. Ještě předtím, než tak učinil, poslal vzkaz českým voličům.

Stropnický zveřejnil video, ve kterém hovoří o práci Zelených během kampaně a o tom, jak strana objela celou republiku a získala díky tomu cenné zkušenosti. „Teď je ta klíčová chvíle, kdy je třeba zvednout zadek a jít volit,“ vyzval Čechy.

„Shodou okolností je tu i Dan, který jde volit do stejné školy jako já, což jsme zjistili až včera. Volební lístky má jenom on, protože já je zapomněl doma, takže je dostanu ve volební místnosti,“ směje se na záznamu šéf Zelených.

„Běže volit, protože ti Zelení jsou tam fakt hodně potřeba. Takže běžte volit,“ žádá Stropnický, který se ke vztahu s hercem Danielem Krejčíkem přiznal teprve včera poté, co o jejich vztahu informovala média.

Stropnický očekává, že jeho strana překročí pětiprocentní hranici a vrátí se do Sněmovny. „Co se týče Zelených, očekávám, že vstoupíme do Poslanecké sněmovny," konstatoval Stropnický. Při svém odhadu vychází z výzkumů volebního potenciálu.

„Pokud všichni ze součtu rozhodnutých a nerozhodnutých voličů přijdou, tak to znamená, že tam Zelení jsou, a to bude změna, ze které se někteří politici už nevzpamatují," uvedl.

Očekává spíše vyšší účast u voleb, bude však podle něj záležet i na tom, jak se jemu a dalším politikům podařilo přesvědčit občany, že jít k volbám je potřeba.

Témata:  Matěj Stropnický Strana zelených volby 2017

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy