Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nespokojený muž se domáhal dalšího volebního lístku

Hlasovací lístky pro volby do Poslanecké sněmovny
Hlasovací lístky pro volby do Poslanecké sněmovny
Foto: INCORP images

Liberec - Krajský úřad v Libereckém kraji musel v souvislosti s volbami řešit velmi neobvyklou stížnost. Nespokojený volič na Sychrově na Liberecku se dožadoval dalšího kandidátního lístku.

Volič si stěžoval, že mu v sadě chyběla strana, které se rozhodl dát svůj hlas. Komisi se nepodařilo mu vysvětlit, že dotyčná strana v Libereckém kraji kandidátku nepodala. Voliči v kraji vybírají z 24 kandidátek, v celé zemi je jich ale registrováno ještě o sedm víc. O incidentu dnes informovala Pavlína Kroupová z oddělení voleb krajského úřadu.

Podle mluvčí si volič celou věc nechtěl nechal vysvětlit. Rozhořčený volič pak nechal podle ní přímo ve volební místnosti svou stížnost. „Už mu připravuji odpověď, nepochybně bude jeho stížnost vyhodnocena jako neoprávněná. V případě, že nebude spokojen má samozřejmě plné právo napadnout výsledky voleb jako každý oprávněný volič podáním žaloby k Nejvyššímu správnímu soudu po vyhlášení výsledků voleb," dodala Kroupová.

Jinak jsou volby v Libereckém kraji zatím bez problémů a vypadá to, že účast bude vyšší než před čtyřmi lety. Podle průzkumu ČTK dosahovala dnes dvě hodiny po otevření volebních místností 40 až 50 procent.

Ve volbách do Sněmovny se letos o přízeň voličů v Libereckém kraji uchází rekordních 390 kandidátů z 24 stran a hnutí. Před čtyřmi lety vybírali voliči jen z 18 kandidátek.

Témata:  Liberecký kraj volby 2017

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy