Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bývalý poslanec Hrbata byl zadržen. Protikorupční policie zasahovala ve firmě Techniserv

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha – Protikorupční policie dnes zasahovala v budově pražské firmy Techniserv. Zadržen byl někdejší náměstek ministra obrany a exposlanec ODS Michael Hrbata. Informaci přinesl server Euro.

Firma podle serveru často obchoduje s ministerstvem obrany i dalšími veřejnými institucemi včetně pražského a brněnského magistrátu.

Ve firmě údajně zasahovali policisté v kuklách a vynášeli dokumenty. Zásah prý spustilo prověřování některých veřejných zakázek, napsal server.

Zásah bez bližších informací potvrdila i protikorupční policie. „Dnešního dne provádíme úkony trestního řízení v Praze," řekl serveru Jaroslav Ibehej.

Podle Eura se Techniserv se zaměřuje na spojovací techniku a IT technologie. Pro státní podnik Vojenský technický ústav modernizuje Techniserv letištní rádiová polohová návěstidla. Pro Vojenský historický ústav zase připravuje projektovou dokumentaci přestavby pražského Armádního muzea.

Techniserv figuroval v kauze bývalého náměstka ministerstva práce a sociálních věcí Vladimíra Šišky. Podle policie Šiška spolu s představiteli společnosti Fujitsu Technology Solutions a členy managementu Techniservu a dalších tří firem uzavřeli dohodu, že obejdou povinnost vyhlásit soutěž a rozdělí trh s výplatou dávek.

Hrbata působil jako náměstek ministra obrany Alexandra Vondry (ODS). Na starosti měl školství a personalistiku, jeho hlavním úkolem byla tvorba kariérního řádu pro vojáky. Po odchodu z ministerstva obsadil v červnu 2013 nově vzniklé místo na Univerzitě obrany v Brně, stal se zástupcem rektora pro investiční rozvoj. Na začátku předloňského roku bylo však jeho místo zrušeno.

Témata:  Policie ČR kriminalita

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy