reklama

Kraus se na úvod omluvil, publiku, že muselo déle čekat na pouštění dovnitř. „My jsme dělali nové uspořádání sedadel. Sedadla zprava jsme dávali doleva a zleva doprava. A ty uprostřed jsme vyházeli,“ uvedl s odkazem na volby.

Zmínil také anketu, kterou udělal prostřednictvím mobilní aplikace. „Ptal jsem se, jak jste spokojeni s výsledkem voleb. Hlasovalo 1549 lidí, 22 procent ano, 74 procent ne, 4 procenta neví. Díval jsem se, jak je to v Německu – tam 66 procent je nespojeno a těch 'nevím' je tam možná ještě víc,“ porovnal čísla z obou zemí.

Podle něj je to podobné, jako když se volí Miss. „Jakmile zvolí Miss, hned se ozve: 'Tuhle? No, to snad ne! Ta druhá nebo třetí byla hezčí.' A s politickýma volbama je to podobný. Zatím nic neděje, ale folklór bude velikej, máme bohaté obsazení, je tam devět stran a myslím, že nikdy nezapomeneme na to, co zažijeme, protože je to pestrý a bude to karneval. Podívejte se, co se děje v Evropě, řádí tu rasismus, strach z emigrantů, uprchlíků a tak dál. Podívejte se na tu hrdou českou odpověď – Slovák, Japonec a Pirát,“ okomentoval výsledky voleb Kraus.

„To je odpověď, to nemá nikdo. A když se mluví o tom, jak se prolínají programy, no tak si pojďme toto trio vyzkoušet, kdyby se prolnulo. Slovák-Babiš zařídí blahobyt, to je hotový. Japonec se postará, aby se sem nikdo další nedostal, takže to bude jen pro nás. A Piráti, ti dovolí marihuanu, takže si pak zahulíme na oslavu,“ shrnul vše Kraus.