Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kramný se po dvou letech stěhuje. Do jaké věznice zamíří?

Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Petr Kramný u soudu (15. 9. 2015)
Foto: Michal Král, EuroZprávy.cz

Ostrava/Olomouc - Velké loučení a velké stěhování čeká Petra Kramného. Po více než dvou letech opustí svůj "domov" v ostravské vazební věznici. Bude se totiž stěhovat do Olomouce. V tamní věznici si počká na své odvolání, které se bude projednávat u olomouckého vrchního soudu. Informuje o tom dnešní Blesk.

Úklid, inventura, vracení eráru, balení osobních věcí a přesun v řetězech a v "ponorce". To čeká jednoho z nejslavnějších českých vězňů, Petra Kramného. A to už v nejbližších dnech, protože na přelomu května a června Vrchní soud v Olomouci plánuje znovu projednat jeho případ.

Kramného soud poslal letos v lednu na 28 let do vězení. Proti tomu se Kramný odvolal do Olomouce. A aby byl soudu hned po ruce, bude se tedy stěhovat z vazební věznice v Ostravě. Po dlouhých 819 dnech, kdy byla jeho domovem.

Blesk oslovil jednoho z ostravských bachařů a ten připustil, že se personálu věznice rozhodně uleví. "Je to mediálně sledovaná osoba. Byť nemá žádné vymoženosti, tak jsme rádi, že tady nebude. Kdyby se mu cokoliv stalo, tak by věznici čekalo peklo v podobě kontrol," řekl bachař.

Jak takový přesun mezi vězeními vypadá? Na to odpověděl listu Josef Škovroň, který s Kramným seděl ve věznici půl roku: "Vyklidí svoji část cely. Před odjezdem vrátí matrace. Osobní věci si naskládá do igelitových tašek. Kdy ho budou přesně převážet, ale vědět nebude. Prostě pro něj najednou přijdou."

Přesun vězně se raději odehrává v poutech. Ty bude mít Kramný minimálně na rukou, možná i na nohou - do tzv. medvěda. A ještě si ponese v taškách osobní věci. K samotnému převozu se používá speciální vězeňský autobus. Mezi vězni se mu říká ponorka. "Nemá okna. Je tam i klec pro mimořádně agresivní pachatele. Do ní ale asi Kramný nepůjde. Chová se slušně a s bachaři většinou vychází," řekl bývalý Kramného spoluvězeň.

Témata:  Petr Kramný věznice

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy