Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Opravy na D1? Omezení by měla zmizet do poloviny prosince. Příští rok ale řidičům opět ztrpčí život

Dálnice
Dálnice
Foto: Lukáš Kňazovický, EuroZprávy.cz

Praha - Silničáři začnou postupně odstraňovat uzavírky z dálnice D1. Poslední omezení způsobené opravami by mělo z hlavní dopravní tepny mezi Prahou a Brnem zmizet do poloviny prosince.

ČTK to řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Studecký. Důvodem ukončování uzavírek je příchod zimního počasí a problémy, které by zúžení jízdních pruhů přinášelo sypačům a další těžké technice při údržbě komunikace. Příští rok pak silničáři plánují opravovat celkem osm úseků.

Z letoška by měly opravy a rozšíření dálnice pokračovat v roce 2018 na čtveřici úseků. Jde o úseky mezi Jihlavou a Velkým Beranovem a Velkým Meziříčím a Lhotkou na Vysočině, přičemž tyto stavby plánuje ŘSD dokončit v polovině příštího roku. Další dva úseky mezi Ostředkem a Šternovem na Benešovsku a Hořicemi a Koberovicemi u Humpolce pak budou silničáři opravovat po celou sezonu, dodal Studecký.

K tomu by během příštího roku měly přibýt další úseky z Mirošovic do Hvězdonic na Benešovsku, mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem, mezi Velkým Beranovem a Měřínem a mezi Devíti Kříži a Ostrovačicemi u Rosic.

Očekávané termíny zahájení mohou podle Studeckého zdržet zejména rozklady, které proti stavebním povolením na rekonstrukce částí D1 podává hnutí Děti Země. Zdržení, která kvůli potřebě revize celého povolovacího procesu u jednotlivých úseků vznikají, jsou v průměru dlouhá jeden rok.

Témata:  dálnice - opravy na D1 Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) dálnice

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:33

Nevídané počasí evidují i v zámoří. Mexiko spaluje extrémní vedro

V hlavním městě Mexika naměřili v pondělí rekordně vysoké teploty, které dosahovaly až 34,2 stupňů Celsia, uvedl šéf tamní státní komise pro vodu Germán Martínez Santoyo na sociální síti X.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy