Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Okamura zuří kvůli Slavíkům a Ortelu: Jsme svědky cenzury, umlčování a manipulace

Tomio Okamura (SPD)
Tomio Okamura (SPD)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Předseda SPD Tomio Okamura pogratuloval kapele Ortel za umístění v anketě Český slavík, kde mezi skupinami obsadil druhé místo a v kategorii zpěváků se zpěvák Tomáš Ortel umístil na třetí pozici. Podle Okamury kapela tohoto úspěchu dosáhla i přes nelehkou cestu.

Podle Okamury tohoto umístění dosáhla kapela přesto, že "došlo pod vedením organizátora ankety (agentura Musica Bohemica) ke zcela nepřijatelné manipulaci s hlasy."

Při analýze hlasování totiž dospěl organizátor ankety k závěru, že kapela a její lídr Tomáš Ortel dostali hlasy překračující pravidla rovné soutěže. Pořadatelé proto započetli skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali v loňském roce.

Okamura se domnívá, že jde o ostudu a absolutní znedůvěryhodnění výsledků ankety a zároveň pohrdání hlasy občanů, kteří se hlasování v anketě v dobré víře zúčastnili.

"Cenzura a umlčování pro "elity" nepohodlných názorů se tímto opět posunulo na další úroveň. Nesmíme zůstat lhostejní k těmto fašizujícím tendencím a musíme bojovat za zachování svobody a demokracie pro všechny lidi bez rozdílu," uvedl na facebooku Okamura.

Ke Slavíkům se vyjádřil například také novinář Jaroslav Kmenta. Ten na twitteru uvedl, že "Slavíci přesně kopírují sněmovní volby. Gott, David, Ortel. Babiš, Filip, Okamura."

Témata:  Tomio Okamura Český slavík skupina Ortel

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy