Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po prodlouženém víkendu už na horách není velký zájem o lyžování

Lyžařská sezona
Lyžařská sezona
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - V prodlouženém novoročním víkendu vyrazily do českých a moravských hor lyžovat tisíce lidí. Největší zájem provozovatelé zimních středisek zaznamenali v sobotu, na Silvestra a dnes kvůli oteplení opadl.

Sjezdovky ale zůstávají díky technickému sněhu v provozu a vlekaři spoléhají na nový přírodní sníh, který by měl na horách napadnout v polovině týdne. Pro běžkaře zůstávají upraveny desítky kilometrů stop.

Rekordní návštěvnost měla největší střediska Krkonoš v pátek 29. prosince. Ve Špindlerově Mlýně lyžovalo téměř 10.000 lidí, v pěti střediscích SkiResortu Černá hora - Pec pod Sněžkou více než 15.000 lidí. U lanovek a vleků museli stát fronty, ubytovací místa i parkoviště ve střediscích byla plná. Po mírném sobotním poklesu zájem o lyžování výrazně snížila obleva s deštěm na Silvestra. Podobné to bylo v Harrachově a skiareálech Orlických hor.

Na Ještěd zamířilo od pátku bezmála 5000 lyžařů, z toho téměř polovina v pátek, pak návštěvnost klesala. V lyžařských areálech SKI Bižu v Bedřichově, na Severáku a Tanvaldském Špičáku v Jizerských horách po slabém Silvestru bylo dnes na svazích rušno. "Hlavně na Severáku a Špičáku jsme spokojeni," řekl ČTK ředitel SKI Bižu Pavel Bažant.

Tisíce lidí lyžovaly také na Šumavě. Do Skiareálu Lipno na Českokrumlovsku přijelo za prodloužený víkend zhruba 7000 lidí, Zadov přilákal za poslední tři dny téměř 3000 lyžařů. Tisíce lidí vyrazily na sjezdovky také do Hochfichtu na česko-rakouské hranici Šumavy. Na Železné Rudě a v okolí byly v provozu všechny větší areály, Špičák, Nad nádražím, Belveder i Pancíř nebo Weissova louka.

Témata:  lyžování cestování

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 20:49

Bělorusko tvrdí, že úspěšně zabránilo pokusu o dronové útoky z Litvy

Šéf Běloruského výboru pro státní bezpečnost (KGB) Ivan Tertel tvrdí, že jeho země úspěšně zabránila pokusu o dronové útoky z Litvy směřující na hlavní město Minsk a jeho okolí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy