Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Udženija na sjezdu strany obhájila post první místopředsedkyně ODS

Aleksandra Udženija /ODS/
Aleksandra Udženija /ODS/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Ostrava - První místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija dnes na kongresu ODS v Ostravě obhájila svou funkci. Neměla protikandidáta a do volby šla se silnou podporou regionů. Udženija získala 386 ze 459 platných hlasů.

V nominačním projevu uvedla, že obhajovat funkci prvního místopředsedy není jednoduché, delegátům slíbila poctivou práci, pevné postoje i odvážné plány.

"Strašně moc děkuju za tak silnou podporu, ukazuje to, že jsme jednotní, že jsme čitelní a náš cíl je jasný, vyhrávat volby," řekla bezprostředně po zvolení Udženija.

Podle první místopředsedkyně bude mít příběh ODS dobrý konec, pokud o to bude strana ještě více usilovat. "Vždycky říkám svým dcerám, že když se vytrvá, a hlavně, když se to poctivě odpracuje, výsledky a úspěch se dostaví dříve nebo později. Naše budoucnost je jen v našich rukách," řekla Udženija.

Připomněla, že ODS zažila krutý pád, který ale strana dokázala zastavit, k čemuž výrazně přispěl právě znovu zvolený předseda strany Petr Fiala. Doplnila, že s Fialou má sice v některých věcech rozdílné názory, ale směr drželi vždy společný.

ODS podle Udženiji nyní stojí v první linii a bije na poplach před destrukcí polistopadového politického systému. "Naše země se dnes ocitá před zásadní výzvou, jestli budeme pokračovat po cestě svobody, tolerance, politiky založené na našich hodnotách a jasných pravidlech hry. Po cestě, která vede k malému, modernímu a spravedlivému státu a maximální svobodě každého občana," řekla v projevu Udženija. 

Témata:  ODS Aleksandra Udženija

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy