Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie na Prachaticku odhalila 80 cizinců bez pracovního povolení

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Prachatice - Na konci loňského roku při jedné akci na Prachaticku policisté a pracovníci inspektorátu práce zajistili osm desítek cizinců, kteří neměli platné doklady pro výkon práce.

Většinu zadržených tvoří občané ze zemí bývalého Sovětského svazu. Ve správním řízení pak cizincům s nelegálním pracovním povolení ukončili pobyt na území České republiky.

„Na kontrolovaném pracovišti pracovali zaměstnanci různých dodavatelských a subdodavatelských společností, proto inspektoři oblastního inspektorátu zahájili celkem šest kontrol s různými subjekty a toto číslo nemusí být ještě konečné," uvedl mluvčí státního úřadu inspekce práce Richard Kolibač.

Policisté navíc odhalili další nesrovnalost. „Jeden z kontrolovaných předložil cestovní doklad, jenž nesl známky textové a grafické úpravy. Pomocí speciální techniky policisté zjistili, že se jedná o celkový padělek," řekl jihočeský policejní tiskový mluvčí Milan Bajcura. Třicetiletého cizince proto kvůli přečinu padělání a pozměňování veřejné listiny stíhá policie.

Témata:  Policie ČR cizinci EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy