Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Proti Babišovi a Ondráčkovi protestovaly v Praze stovky lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Na 200 lidí dnes vyšlo protestovat proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a proti nominaci poslance Zdeňka Ondráčka (KSČM) na předsedu komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Organizátorům demonstrace, která se konala v sousedství Poslanecké sněmovny, vadí, že se dnes o důvěru pro svou vládu ucházel politik, který byl kvůli dotacím pro farmu Čapí hnízdo obviněn z podvodu. S Ondráčkovou nominací nesouhlasí, protože se jako policista v roce 1989 podílel na potlačování demonstrací kritiků tehdejšího režimu.

"Akce byla původně svolána na protest proti volbě pana Ondráčka jako předsedy kontrolního výboru GIBS, ale tím, jak se mění situace v Parlamentu. přerostla v demonstraci nespokojenosti občanů s děním v Parlamentu," uvedli organizátoři v prohlášení.

Lidé měli vlajky Česka a Evropské unie, jiní transparenty s hesly proti Babišovi. Některá hesla odkazovala na Jana Palacha, který se před 49 lety upálil kvůli vývoji v československé společnosti po okupaci vojsky Varšavské smlouvy v roce 1968.

Témata:  demonstrace Češi Zdeněk Ondráček

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy