reklama

Zpěvačka nepatří k těm, kteří politickou situací často komentují. „Často se k politickým událostem nevyjadřuju, i když na ně svůj názor mám. Dovolte, že to jednou za čas udělám, ať víte, jaký má názor holka, které jste dali lajk,“ vzkázala na facebooku svým fanouškům Ewa Farná.

Zpěvačka přiznala, že ji výsledky prvního kola prezidentské volby potěšily. „Jsme rádi za úspěch Jiřího Drahoše v prvním kole, za kandidaturu zajímavých osobností a napínavé volby! Ať už jste volili pana Fischera, pana Hilšera či Horáčka, cíl je myslím jeden. Mít za prezidenta důstojnou, reprezentativní, spolehlivou a slušnou osobnost,“ píše mladá zpěvačka.

„Před několika měsíci jsme se měli možnost osobně setkat s Drahošovými a po několikahodinovém setkání smím tvrdit, že by tento prezidentský par byl dobrým morálním vzorem, ke kterému lze vzhlížet. A to je důležité!“ dodala Farná, která spolu s příspěvkem zveřejnila fotku sebe a jejího manžela Martina Chobota.

Na Farnou se ihned snesla vlna kritiky, mnozí jí radili, aby se raději věnovala hudbě a nekomentovala politiku. „Komedianti i hudebníci a vůbec veřejně známé osobnosti by se neměli vyjadřovat k politickým situacím, protože tím akorát ztrácí fanoušky a je jedno jestli je z prvního tábora nebo z druhého! Vždy to znamená odliv fanoušků!“ napsal jí jeden z diskutujících.

„Co tady agituješ! Proč takzvané celebrity musí říkat koho volit. Jste fakt jen komedianti. Já žil pár let v Nizozemí a nechci mít tady to co oni tam mají za problém s muslimama. Děkuji nechci.Si ještě asi bohužel hloupá," vzkázal jí další.

Farná na podobné komentáře odpovídala slovy o tom, že podobnou kritiku čekala, ale že přesto neviní důvod, proč neříct svůj názor, na což má právo úplně každý. Podobnou kritiku jako ona navíc před několika dny sklidila i její hudební kolegyně Monika Absolonová, která také podpořila Drahoše.

Na Drahošovu podporu vystoupil i rocker Petr Janda. „První kolo voleb máme za sebou a máme dva kandidáty – mýho, a toho druhého. A ten druhej pro mě představuje starý pořádky, takový zkostnatělý pořádky, takový to, co se myslím ani do dnešní doby příliš nehodí:“

Drahoš podle něj v české politice představuje čerství vítr. „A já vás žádám – pojďte k urnám, hoďte tam lístek a podpořte mýho kandidáta,, našeho kandidáta – profesora Jiřího Drahoše,“ burcuje Čechy Janda.